Jag har en plan.

Jag lyssnar mycket på olika poddar, vissa är superduperbra, andra mindre bra, såklart.
En del pratar om mål. Det är inte direkt något jag har haft i mitt liv. Det har liksom bara "skett" saker och ting. Jag hade ett mål tidigare och det var att jag, när jag fyllde 40, skulle köpa en häst. Och det gjorde jag. Men jag har aldrig riktigt haft planer med honom. Efter det tråkiga med unghästen, som jag för övrigt fortfarande grunnar över, så har en plan börjat ta form i mitt huvud. En plan som sträcker sig under två år. Och det är roligt att sätta delmål vilket det nu kommer att bli. 
Om två år fyller jag 50. Då, i bästa fall, kan jag rida aktivt, ta lektioner och kurser, och kanske tom tävla, i ytterligare 10 år. Om jag har hälsan. Vilket är skitviktigt. 
Så då har jag funderat som såhär. Jag skall hitta ett nytt hem till "gammel" hästen. Ett mammabarn hem. Som vill ut och gå i skogen, pyssla om och ta det lugnt. Kanske lite lektioner och tävlingar. Men som vill ha en stabil, snäll och pålitlig häst. Det är ytterst viktigt. Då kan jag kanske skaffa den där "rackabajsarhästen" som jag hade trott att unghästen skulle bli (vilket jag fortfarande tror att han skulle kunnat, om han inte hade haft så mycket konstigt för sig).
Fram till dess - det blir träning av min fina häst. Han och jag skall leverera och ha kul. Och jag skall pyssla om honom. På något sätt har vi fått ytterligare en chans, han och jag. Och det pga det som hänt lillhästen. Som jag, för övrigt hoppas äter blåbär och har det bra.