What!

Jag har sålt min häst. Min trotjänare som jag har haft i 9 år! Hur fasen gick det till egentligen.... Tja - sedan N försvann har jag tränat min andra häst F och det har gått bättre och bättre. Han har inte varit så fin någon gång tidigare. Men saken är den att det är jag som vill träna, gå på kurser, ha lektioner, tävla. Absolut inte han. Visst har han ställt upp på träning men någonstans har det känts som att han nog inte tycker det är så kul faktiskt. Jag fick frågan redan för ett år sedan men då var jag inte alls redo, det var alldeles för tidigt och dessutom för sorgligt med att förlora en annan totto. Det har tagit mig jäkligt hårt det där. Men hur som helst. Sakta men säkert har jag nu då känt att fasen - om jag får chansen att han får vara hos någon jag känner, tvärs över åkern, att jag får en slant - kanske jag ändå skall tänka över saken. Och så bestämde jag mig. Nu får det bli.
Igår red jag över honom till fina C och det kändes lite läskigt, lite sorgligt för min egen del, men för F kändes det nog bara bra! Han får gå i en stor fin hage, med 14 andra kompisar, blandflock och jag tror att han kommer att må fantastiskt! Tänkatt få tillbringa sina bästa och sista år sådär - yes!
Så nu är jag hästlös ett tag och det kommer att gå bra det också. Kan kanske spara lite pengar, göra något annat ett tag. Provrida en massa andra hästar - för ny häst skall jag och dotterna ha. Men det får ta tid. För nu skall det bli rätt till 100% och vi har lärt oss massor.
Spännande blir det. 
 

Kommentera här: