Han hade..

…en hovböld. Stackarn. Så det var bra att vi åkte in till veterinär. Och det var bra med omtanke… En hovböld kan komma av att han går på en sten, bakterier i sprickor i hagen. Om man VET att det är en hovböld kan en hovslagare punktera den. Om man INTE VET skall man absolut låta en veterinär titta på det. Så att det inte är en spricka i hoven tex. Eller ngt annat hemskt. Så nu är bölden punkterad och pållen är frisk. Men utan sko och med ett hål i hoven där bölden var. Och han har fått stå på box sedan i onsdags vilket han tycker är förfärligt tråkigt. Tur då att han har sällis av gamle P i boxen bredvid som också har varit hos veterinär och som skall stå på boxvila ett tag. Gamle P är 25 år. Min F är 14. Och imorgon skall han få nya skor och får då också gå ut i hagen med sina kompisar igen. Jippie!

Det där med omtanke...

…från hästtanterna i stallet kan vara ganska svårt ibland… Då min häst blev halt i söndags och jag inte har ringt ut ngn veterinär för att jag vill avvakta och se om han blir sämre eller bättre och de iaf ligger på, om att jag skall ringa veterinär för det-ser-inte-bra-ut. Är jobbigt. Idag på dagen ringde de igen "nu är en veterinär på plats för att undersöka P - skall hon titta på din häst också….?". Hade jag sagt nej där - då hade jag blivit klassad som djurplågare. Så hon tittade på pållen och såklart haltade han (fast inta ALLS som i söndags) och endast när de vände honom. Åt vänster. Och såklart rekommenderade veterinären att jag skall åka in. Så det var ju bara att ringa ATG och boka tid. Såklart. Så nu åker F och mamma och jag på undersökning imorgon bitti. Det där med att ha djur när de blir dåliga är inte lätt. För de kan ju inte säga till oss var de har ont. Vi får ju känna och klämma och ta prover och gissa. Och åka till storklinikerna. Och betala j-gt mycket pengar. Men det gör vi så gärna för vi älskar våra fyrbenta vänner. För de är så underbara och ger tillbaks så mycket värme, energi, glädje utan att kräva något tillbaks - att vi gärna betalar massor med pengar. Jämt hela tiden. Är det värt det? Den frågan ställer jag mig ofta. Och jag får hela tiden samma svar: JA! Så - imorgon bär det av (fast jag misstänker att jag kanske inte behöver….) Pssst - det kan hända att jag får äta upp det där….vi får se…to be continued……..

Idag...

…skulle vi rida på Järva fältet och fika och riktigt mysa. Vi lastar in hästarna och far iväg. Lastar ur hästarna, sadlar och sitter upp. Och skrittar en bra bit. Sen skall vi trav-galoppa på en väg och jag märker efter några meter att min häst känns jättekonstig. Stannar och sitter av. Han är halt! På vänster fram. Inte kul alls. Så vi går tillbaks till transporten, sadlar av, lastar i och åker hem. Som det är nu står han själv i en box och får vila tills imorgon. Jag hoppas verkligen att han "bara" fick en sten i hoven eller att han "bara" har en hovböld. Så att det inte är ngt annat elände. Gode Gud i himlen - eller någon annan. Pls vaka lite över min fina Fursti. Så att han är bättre imorgon. Tack <3