Snart...

…åker vi på semester! Och åååååå vad jag har längtat. Du vet - när man liksom bygger upp en förväntan och en nedräkning, " en vecka kvar", "4 dagar kvar", "2 dagar kvar" och så oj! i övermorgon åker vi! Då blir det full rulle och man har hur mycket som helst att göra, precis innan. Så är det alltid tycker jag. Men - läget är hyfsat under kontroll. Jag har ett "lättare" jobb än tidigare så jag tror faktiskt att jag kan släppa det och ha semester. Och så har jag en go och duktig ung kollega som jag ger ansvaret att driva stället vi jobbar på. Hon kommer att få feedback när jag kommer hem. Då växer man. Jag skall gå på visningar av lägenheter - kanske kan hitta ngt att faktiskt investera i. Och vi skall lära oss spela Paddel. Superkul. Men framförallt skall vi umgås, äta gott och vila. U-N-D-E-R-B-A-R-T!
Glad Påsk! <3

Poker-fejs...

…har jag inte längre. Jag har nog haft det en gång i tiden men inte längre. Vet inte riktigt vad som har hänt men jag har så jättejättesvårt att inte vara ärlig. Och när jag inte håller med eller blir irriterad så syns det nog väldigt mycket. Och det är inte så bra tror jag…. Man kan nog uppfatta min ärlighet som att jag är trångsynt och bufflig. Eller så uppfattar man mig som stark och just ärlig. Jag skall förklara. Idag på ett av våra "bestämmarmöten" på jobbet var det en ny medlem i bestämmargruppen som lite eller ganska mycket ville lägga sig i vilken slags person jag skall anställa till min avdelning. Och sedan ville hon passa på att kritisera min goa personal A:s sätt att presentera mat då vi har externa gäster och serverar dessa på luncher uppe på vår avdelning. Grrr. Det var här som jag önskade att jag hade haft ett fint poker-fejs och en verkligen rapp tunga. Så att jag hade kunnat säga något riktigt smart. Så att hon hade blivit pinsam. Fast när jag tänker efter så blev hon nog ganska pinsam. För hon tyckte att vi skulle anställa ngn som hade akademisk bakgrund eller kom från en läkarfamilj eller något annat blablabla. Jag såg rött och lyssnade inte vidare. Sa bara att jag inte har ngt akademisk bakgrund och att jag vet exakt vad som behövs. Och då sa VD:n att "jag har inte heller ngn akademisk bakgrund" och sedan sa även platschefen likadant-dessutom med ett litet skratt. Okej - jag skall inte vara så hård - hon menade inget illa. Och hon förstod att hon var helt fel ute för mitt pokerfejs lyste med sin frånvaro…

Solen...

…lyser och det är knallblå himmel. Och så doftar det så där fantastiskt gott. Vårigt. Som man har längtat efter heeela hösten och vintern. Och snart kommer små gula blommor, eller vita, eller lila, knoppandes upp ur jorden. Åhhhh så underbart det är! Och något som är underbart är också att det är onsdag idag. Och en dag närmare semester under påsk. Vilket skall bli ljuvligt, för då skall vi få se och känna ännu mer sol. I love! Idag blir det en bra dag:)