Min häst...

….blev jätterädd idag och vände på klacken och stack! Hem till stallet minsann. Fort gick det. Dock inte så fort som det kan gå med den andra hästen, tack och lov, för då hade jag nog inte suttit kvar. Mitt fel, dumt fel. Snöoväder, nästan storm. Tro fasen att han blir lite tittig och rädd. För han är ju bara en bebishäst. En ganska stor sådan som inte har varit med om så mycket - än. Och så var det ngt som gjorde att han vände och ville hem. Om jag efteråt så här skall försöka sammanfatta vad jag skall göra och inte så är det självklart nästa gång det är ett för jäkligt väder - strunta i att gå ut. Men om vi går ut iaf - hoppa av och promenera när det känns olustigt. Två bra saker jag gjorde iallafall - jag släppte tyglarna dvs hade inte dragkamp med honom (jo, först för det är den spontana panikreaktionen - släppte dock sedan tyglarna :) ) och försökte lugna honom med rösten. Grejen är den att snön yrde och det var jättestora flingor som satte sig på mina glasögon…. tror du att jag såg ngt?? Nope - ingenting. Jösses - jag är för gammal för sånt här haha. Men det andra bra jag gjorde var att jag satt upp igen och gick in på volten för att få honom att lyssna och förstå att det inte är ngt farligt. För min skull också. Men jag vart svettig under armarna och benen skakade. HoHo. Ha en fin1:a advent.

Sydafrika

är ett fantastiskt vackert land. God mat, gott vin, fantastisk natur och miljö, hav, djur. Så vi åker dit igen. Nästa jul/nyår. Planeringen är i full gång och det är superduper kul! Vilken resa vi kommer att göra. Hermanus, tåg, safari. Minnen och en upplevelse för livet.

Bitch.

Är jag en bitch? Är jag neggig? Är jag dum? Jag har aldrig upplevt mig själv som något av detta. Men såhär är det: jag har träffat min "överkvinna" som inte är ett dugg charmerad av mig, inte ett dugg förstående, inte ett dugg kvinnlig. Hon KÖR ÖVER EN med hull och hår. Hon är som en maskin. Strange person som jag inte får kläm på. Och jag får mota "Olla i grind" - sjukt jobbigt. På min avdelning är vi tre stycken. Tre stycken som jobbar hårt för att våra hyresgäster skall få den service som de betalar för. Jag försöker alltid att vara tillmötesgående både internt och externt och vi försöker alla alltid att hjälpa till. Men när min maskin till kollega glömmer att informera, är spontan och bara gör, utan att vi vet, då blir det inte professionellt och jag blir "taggig". Då krockar vi rejält. Det tråkiga i det hela, tycker jag, är att det inte finns någon förståelse för varför vi vill bli informerade och underrättade. Vi har alla lika mycket att göra, men skyll inte på att "jag är bara människa"….. För det är vi alla. Hur som haver. Jag kommer att försöka vara mer som en gås och jag har sagt det till mina prinsessor också. Vi blir gäss! Vi fortsätter vara professionella gäss och visar inte utåt internt vad vi tycker och tänker om vissa personer. Det blir bra. For now…. <3

Det här är jag när jag var liten - då var jag en glad skit ;-D